UKK – Usein kysytyt
kysymykset

Kuinka toimia, kun asunnon omistaja vaihtuu, hana vuotaa tai tai palovaroitin piippaa turhaan? Entä kenen vastuulla ovat mitkäkin kiinteistön hoitoon kuuluvat tehtävät? Täältä löydät usein kysytyt kysymykset ja vastaukset isännöintiin ja asumiseen liittyen. Jos et kuitenkaan löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: 044 737 2250!

Kuinka kirjaudun Teams-kokoukseen?

Etäkokouksien pitoon käytämme ohjelmistona Microsoft Teamsia

Teams toimii tietokoneilla ilman ohjelmistoasennuksia selaimen kautta. Yhtiökokouskutsun yhteydessä sinulle toimitetaan linkki kokouksen Teams-tilaan. Syöttämällä linkin internet-selaimen osoitekenttään pääset suoraan osallistumaan kokoukseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jotkin selaimet (varsinkaann vanhat versiot) eivät tue Teams-ohjelmistoa.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi suosittelemme lataamaan ohjelmiston omalle laitteellenne. Jos käytät tablettia tai älypuhelinta, on sovelluksen lataaminen pakollista.

Lataa ohjelma ilmaiseksi:

https://products.office.com/fi-fi/microsoft-teams/download-app

Lataa kuvalliset ohjeet:

Teams-kokoukseen osallistuminen.pdf

Paljonko verkkokaupasta tilattavat dokumentit maksavat?

Isännöitsijäntodistus 87,00 €
 * pikatoimitusmaksu (toimitus samana päivänä, tilaus ennen klo 12) 60,00 €
Toimintakertomus 7,50 €
Yhtiöjärjestys 7,50 €
Pohjapiirros 7,50 €
Lainaosuuslaskelma erikseen pyydettäessä 50,00 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %
Lopullinen hinta näkyy verkkokaupan loppusummassa.

Omistaja vaihtuu, kuinka tulee toimia?

Ilmoittakaa omistajanvaihdoksesta viipymättä isännöitsijätoimistoon.

Uudella osakkeenomistajalla on oikeus käyttää osakkeenomistajalle taloyhtiössä kuuluvia oikeuksia vasta, kun hänet on merkitty osakeluetteloon. Uusi osakkeenomistaja ei voi esimerkiksi osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä äänivaltaansa ennen asianmukaista osakeluettelomerkintää.

Tavanomaisimpiin omistajan vaihtoihin liittyen tulee toimittaa seuraavat asiakirjat:

Kun kyseessä on kauppa 

 1. Kopio kauppakirjasta
 2. Kopio osakekirjasta, jossa on myyjän siirtomerkintä
 3. Todistus varainsiirtoverosta, jonka saat verottajalta kun olet tehnyt varainsiirtoveroilmoituksen.

Kun kyseessä on perintö 

 1. Perinnönjakokirja tai perukirja
 2. Osakekirja siirtomerkintöineen (katkeamaton luovutusmerkintöjen sarja)
 3. Sukuselvitys siitä saakka, kun vainaja on täyttänyt 15 vuotta, mikäli perukirjaa ei ole maistraatissa vahvistettu
 4. Ilmoitus varainsiirtoverosta, mikäli osakkeita on lunastettu pesän ulkopuolisilla varoilla.

Kun kyseessä ositus avioeron tai kuoleman tapauksessa

 1. Lainvoimainen osituskirja
 2. Osakekirja siirtomerkintöineen (katkeamaton luovutusmerkintöjen sarja)
 3. Ilmoitus varainsiirtoverosta, mikäli osakkeita on lunastettu ositusvarallisuuteen kuulumattomilla varoilla (tasinko)

Kun kyseessä on lahjasaanto

 1. Kopio lahjakirjasta
 2. Kopio osakekirjasta, jossa on siirtomerkintä
 3. Tarvittaessa virkatodistus, josta käy ilmi onko lahjoittaja avioliitossa vai naimaton, tai puolison suostumus yhteisenä kotina käytettävän huoneiston lahjoittamisesta

Kun kyseessä on testamentti

 1. Osakekirja tai osakekirjan jäljennös asianmukaisine siirtomerkintöineen
 2. Testamentti kokonaisuudessaan, eli sisältäen tiedon lainvoimaisuudesta sekä testamentin tiedoksiantotodistukset ja moittimattomuustodistukset
 3. Perukirja
 4. Sukuselvitykset, mikäli perukirja ei ole maistraatin erikseen vahvistama
 5. Selvitys pesän ulkopuolisilla varoilla lunastetun osuuden varainsiirtoveron maksamisesta

Keneen tulee olla yhteydessä missäkin tilanteessa?

Huoltoyhtiö vastaa

Huoltoyhtiö hoitaa taloyhtiön vastuulle kuuluvat korjaukset, siivouksen sekä ulkoalueiden hoidon huoltosopimuksen mukaisesti. Huoltoon voitte ottaa yhteyttä esimerkiksi ovenavaus-, liputus-, lämmitys-, ilmanvaihto-, lumityö-, nurmikonleikkuu- ja siivousasioissa sekä vesikalusteiden ongelmissa.

Asiakaspalvelumme vastaa

Asiakaspalvelumme kautta saatte yhteyden taloyhtiötänne hoitaviin asiantuntijoihin. Asiakaspalvelumme hallinnoi myös taloyhtiönne Asumisinfo-palvelua.

Isännöitsijä vastaa

Isännöitsijä on taloyhtiön hallinnollinen ja tekninen neuvonantaja. Isännöitsijä palvelee muun muassa kiinteistön ja yhtiön vastuulle kuuluvissa kunnossapitoasioissa ja yhtiön hallinnollisissa sopimus- ja kokousasioissa. Oman isännöitsijänne yhteystiedot löydätte Yhteystiedot-sivulta.

Kirjanpitäjä vastaa

Kirjanpitäjä hoitaa nimikkeen mukaisesti taloyhtiön kirjanpidon. Kirjanpitäjään voitte olla yhteydessä isännöitsijäntodistuksiin, velkaosuuksiin ja osakaslyhennyksiin liittyvissä asioissa, sekä hallituksen palkkioihin liittyvissä asioissa. Kirjanpitäjiemme yhteystiedot löydätte Yhteystiedot-sivulta.

Kiinteistösihteeri vastaa

Kiinteistösihteeri on taloyhtiön osakas- ja asukastietoja hallinnoiva henkilö. Kiinteistösihteeriin voitte ottaa yhteyttä omistaja- ja asukasmuutostilanteissa, vastike- ja maksuasioissa sekä autopaikka- ja saunavuorovarauksissa. Kiinteistösihteeriemme yhteystiedot löydätte Yhteystiedot-sivulta.

Mistä remonteista ja muutostöistä tulee ilmoittaa?

Uuden asunto-osakeyhtiölain mukaisesti osakkeenomistajan on ilmoitettava taloyhtiölle muutostyöstä etukäteen kirjallisesti, jos se voi vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan vastuulla olevaan kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osaan taikka yhtiön tai toisen osakkeenomistajan osakehuoneiston käyttämiseen. Ilmoitukseen pitää myös liittää mukaan tarvittavat selvitykset remontin toimenpiteistä (riittävän yksilöitynä).

Muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin yhtiöllä tai toisella osakkeenomistajalla on ollut kohtuullinen aika muutostyöilmoituksen käsittelemistä varten. 

Ilmoittakaa aina:

– Kylpyhuone- ja keittiöremontista
– Hanojen ja wc-istuimen vaihtamisesta
– Remonteista, joilla voi olla vaikutusta lämmitysjärjestelmään, vedenjakeluun, sähköihin, viemäröintiin, ilmastointiin tai akustiikkaan (esimerkiksi seinien siirtäminen)
– Lattiaremonteista, jos sillä voi olla vaikutusta äänieristykseen ja tätä kautta naapurihuoneistoon

Näistä ei tarvitse ilmoittaa: 

– Pienet pintaremontit
– Seinien tapetoinnit tai maalaus

Jos olet epävarma, kuuluuko remontista ilmoittaa, kysy isännöintitoimistosta ennen remontin aloittamista, onko suunniteltu remontti sellainen, joka vaatii ilmoituksen.

Kuinka teen ilmoituksen remonteista ja muutostöistä?

Ilmoittakaa remontista aina kirjallisesti isännöintitoimistoon vähintään kaksi (2) viikkoa ennen remontin aloittamista.

Tee ilmoitus kätevästi Kunnossapito- ja muutostyölomakkeella.

Lomakkeen täyttämiseen tarvitsette seuraavat tiedot: 

– Osakkaan nimi ja yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
– Tarkka osoite, jonne mahdollista muutostyötä suunnitellaan
– Mitä korjausta tai muutostyötä tullaan tekemään
– Milloin korjaukset tullaan tekemään (remontin suunniteltu aloitusaika ja sen kesto)
– Kuka remontin tekee (myös suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja työnvalvojien nimet, yhteystiedot ja Y-tunnukset)

Muistakaa tiedottaa remontista ja sen aikataulusta myös naapureillenne ilmoitustaululla. Laittakaa ilmoitukseen omat yhteystietonne mahdollisia tiedusteluja varten. 

Miksi remontin ilmoittamisesta tulee kustannuksia?

Osakkaalta peritään remontin valvonnasta aiheutuneet kustannukset

Asunto-osakeyhtiön hallituksen vastuulla on ylläpitää muutostyörekisteriä huoneistossa tehtävistä remonteista sekä järjestää remonttien valvonta. Käytännössä hallitus tilaa rekisterin ylläpidon ja remonttien valvonnan järjestämisen isännöintiyritykseltä. Tästä aiheutuvat kustannukset maksaa osakas. Ammattitaitoinen valvonta on osakkaalle itselleenkin hyödyksi, sillä valvonnalla varmistetaan, että korjaustyöt tehdään ja dokumentoidaan asianmukaisesti.

Huoneistoissa tehdyt muutostyöt näkyvät myös isännöitsijäntodistuksessa.

Valvonta ei poista teettäjän tai tekijän vastuuta

Osakkaalla on vahingonkorjausvelvollisuus, jos remontti aiheuttaa vahinkoa taloyhtiölle tai muille asukkaille.

Milloin kotivakuutus kannattaa ottaa?

Kotivakuutus kannattaa tehdä aina ja ajoissa. Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa vain kiinteistölle aiheutuneet vahingot, joten jokaisen asukkaan on itse huolehdittava irtaimistonsa vakuutusturva kuntoon.

Vakuuttamisen kysymykset tulevat, tai ainakin niiden pitäisi tulla, erityisen ajankohtaisiksi siinä vaiheessa, kun nuori muuttaa kotoa tai kun nuori pari hankkii ensimmäisen oman kodin. Kaikenlaisia vahinkoja voi sattua, joiden korjaamisen kulut voivat ilman vakuutusta tulla kalliiksi. Kotivakuutus kannattaakin ottaa jo ennen muuttoa, sillä muuton kannalta hankalimpia tavaroita ovat herkästi särkyvät kodin esineet, kuten cd-soittimet, kitarat ja atk-laitteet.

Kattava kotivakuutus korvaa esimerkiksi:

Vesivahingosta aiheutuneet lisääntyvät asumiskulut, kun asukkaiden on muutettava muualle asumaan korjaustöiden ajaksi.

Savukaasun mustaamat katot ja seinät, kun naapurihuoneistossa syttyneen television palo aiheuttaa vahinkoa kiinteistön pinnoille.

Varastetut arvoesineet ja viihde-elektroniikan, kun huoneiston ulko-ovi on kaupasta tultaessa omituisen näköinen, ja sisään tultaessa huomataan tavaroiden kadonneen.

Kotitalouden tavanomaisen päivittäiseen käyttöön tarkoitetun irtaimiston, vaatteet, harrastusvälineet, kotielektroniikan ja työkalut sekä kodin arvoesineet, kun vahinkoja sattuu.

Vahingonkorvausvastuun, kun olet aiheuttanut vahinkoa vuokranantajalle tai naapurille. Vahingonkorvauslaki lähtee siitä, että toiselle aiheutettu vahinko on aiheuttajan toimesta korvattava. Kun liesi tai silitysrauta unohtuu päälle tai vesihana jää sulkematta ja vesi valuu alempiin kerroksiin, vahingot voivat olla kymmenissä tuhansissa euroissa ja useimmiten koituvat aiheuttajan maksettaviksi.

Tällaisia vahinkoja ei korvata taloyhtiön tai naapurin vakuutuksesta. Niitä varten jokainen koti tarvitsee oman vakuutuksen. Vain kotivakuutus turvaa irtaimiston.

Kotivakuutus turvaa monenlaista asumista

Vuokralla tai omistusasunto-osakkeessa asuvat vakuuttavat koti-irtaimistonsa, omakotiasujat sekä irtaimiston että rakennuksen. Mökkeilijä puolestaan tarvitsee sekä rakennuksen että irtaimiston kattavan vakuutuksen.

Mikä kuuluu taloyhtiön, mikä osakkaan vastuisiin?

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko kertoo, kuinka kunnossapitovastuu taloyhtiössä jakautuu osakkaan ja taloyhtiön kesken. Opas on tiivistelmä virallisesta vastuunjakotaulukosta, jonka ovat laatineet Kiinteistöliiton ja Isännöintiliiton juridiset ja tekniset asiantuntijat. Opas perustuu voimassa olevaan asunto-osakeyhtiölakiin. Taulukosta puuttuvat suoraan taloyhtiön vastuulle jäävät suuret tai suurehkot korjausvastuut, kuten julkisivut ja vesikatot.

Listassa näette vastuiden jakautumisen sellaisissa tapauksissa, joissa viat ja puutteet ovat aiheutuneet ns. normaalista asumisesta, kulumisesta ja vanhenemisesta. Mikäli yhtiöjärjestyksessä on tähän liittyen vastuunjakotaulukosta poikkeavia määräyksiä, noudatetaan yhtiöjärjestystä.

KIINTEISTÖN VASTUUALUEET

OVET Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Huoneiston ulko-ovi ja parvekkeen uloin ovi X
Huoneiston väli- ja sisäovet X
Postiluukku ja nimikilpi X
Käyttölukko (huoneiston ovi ja parvekeovi) X
Lukon sarjoitus ja lisäavaimet X
Turvalukko (osakkaan asentama) X
Varmuusketju ja murtosuoja X
Ovisilmä (osakkaan vastuulla, mikäli osakkaan jälkiasentama) X
Sisemmän oven tiivisteet X
Ovensuljin (ovipumppu) ja aukipitolaite (huoneiston sisäpuolella) X
Ovenpysäytin ja aukipitolaite (oven ulkopuolinen) X

 

IKKUNAT Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Ulkopuite ja karmi X
Sisäpuite ja välipuite X
Ikkunoiden kunnossapito, tiivistys ja maalaus (sisäpuoliset ikkunat) X
Ulkopuitteiden käynti ja heloitus X
Sisäpuitteiden käynti ja heloitus X
Ulkolasi X
Sisä- ja välilasit X

 

HUONEISTON SEINÄ-, KATTO- JA LATTIAPINNOITTEET SEKÄ VARUSTEET Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Seinien, sisäkattojen ja lattioiden pintarakenteet X
Alakatot, sisärappaukset ja tasoitepinnat X
Kiinteät kalusteet (kaapistot, ikkunalaudat, verhotangot) X

 

MÄRKÄTILAT JA SAUNAOSASTOT Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Seinä-, katto-, ja lattiapinnoitteet X
Vedeneristys X
Kiinteät kalusteet (mm. lauteet, peilikaapit) X

 

PARVEKKEET Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Parvekkeen sisäpinnat ja puhtaanapito sekä kaiteen sisäpuoli (ei julkisivupinnat) X
Parvekekaiteen ulkopuoliset pinnat ja eristeet X
Parvekkeen veden- ja lämmön eristys X
Julkisivun osat (takaseinä ja sivuseinät) X
Vedenpoistojärjestelmä X
Parvekelasituksen hankinta ja kunnossapito X

 

VESI-, VIEMÄRIJOHTO- JA LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Venttiilit (patteri-, sulku- ja kalusteventtiilit) ja termostaatit X
Vesihanat ja sekoittajat X
WC-istuin, istuimen kansi, vesisäiliö ja huuhteluventtiililaitteisto X
Liitäntäletkut, suihkut ja käsisuihkut X
Ammeet ja altaat (mm. käsienpesuallas, kylpyamme, poreamme, suihkuallas) X
Vesihanat ja sekoittajat X
Pesukoneen liittäminen (mahdollisine imusuojineen) X
Altaan vesi-/hajulukon korjaus ja uusiminen X
Altaan vesi-/hajulukon puhdistus ja tukoksen poistaminen X
Altaan vesi-/hajulukon tukoksesta ilmoittaminen X
Altaan vesi-/hajulukon kaikki tulpat X
Viemäritukos X
Viemäritukoksen ilmoitusvelvollisuus X
Viemäritukoksen poistaminen X
Lattiakaivojen korjaus ja uusiminen X
Lattiakaivon puhdistus (siltä osin kuin se on mahdollista käsin ilman työkaluja) X
Lattiakaivon tukoksesta ilmoittaminen X
Lattiakaivon tukoksen poistaminen X
Ilmalämpöpumppu (osakkaan asennuttama) X
Vesilämmityslaitteet (vesikiertoiset patterit ja lattialämmitys) X
Patterien ilmaaminen X

 

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄT Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Korvaus- ja tuloilmaventtiilien korjaus ja uusiminen (huoneiston ulko- ja sisäpuoliset osat), puhdistus huoneiston ulkopuoliset osat X
Korvausilmaventtiilien puhdistus, huoneiston sisäpuoliset osat X
Korvausilmaventtiilien puhdistus, huoneiston ulkopuoliset osat X
Suodattimet (korvausilmaventtiileissä sekä ilmanvaihtokoneissa) uusiminen ja vaihto X
Poistoilmaventtiilien korjaus ja uusiminen X
Poistoilmaventtiilien puhdistus X
Kanavien puhdistus X
Liesikupu/huuva (laite ja ilmanvaihdon säätimet) X
Liesikuvun valaisin ja valokytkin X
Liesikuvun rasvasuodattimen uusiminen X
Liesikuvun rasvasuodattimen puhdistus X
Liesituuletin (ei saa asentaa ilman taloyhtiön lupaa!) X

 

SÄHKÖTEKNISET JÄRJESTELMÄT Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Lamput, sulakkeet ja sytyttimet huoneistossa X
Valaisimet ja valaisinkuvut huoneistossa X
Kytkimet ja sähköpistorasiat X
Huoneiston ryhmäkeskus (sulaketaulu) X
Huoneistokohtaiset sähkölämmityslaitteet ja lämmityskaapelit säätimineen (mm. lattialämmitys ja sähköpatteri) X
Osakkaan asentamat sähkölämmityslaitteet X
Lämminvesivaraaja X
Saunan kiuas ohjauskeskuksineen X
Autolämmityspistorasia X
Sähköauton lataustolppa varusteineen X
Sähköauton lataustolppa varusteineen osakkaan asentamana X
Kodinkoneet X
Huolto- ja ilmoitusjärjestelmät (talotekniset ilmoitinjärjestelmät, kuten LVIA-hälytykset, verkkovirtatoiminen vuodonilmaisin) X
Soittokello-, ovisummeri- ja kulunvalvontajärjestelmät sekä ovipuhelin X
Palovaroitin (sähköverkkoon kytketty) X
Palovaroitin (paristokäyttöinen) X

 

TIETOLIIKENNEJÄRJESTELMÄT Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Yleiskaapelointiverkko ja valokuituverkko X
Puhelinverkko X
Langaton verkko X
Tietoliikenne- ja puhelinpistorasiat X

 

ASUNNON RAJATTU PIHA-ALUE Taloyhtiön vastuulla Osakkaan vastuulla
Puut (kaataminen ja oksien leikkaaminen) X
Raja-aita X
Raja-aita, osakkaan rakennuttama X
Pihaterassi X
Pihaterassi, osakkaan rakennuttama X

Mistä saan autopaikan avaimet?

Autopaikan avaimet saatte huoltoyhtiöltä. Taloyhtiönne huoltoyhtiön yhteystiedot löydätte taloyhtiönne ilmoitustaululta.

Mitä jos autopaikallani on toisen auto?

Laittakaa ystävällinen viesti tuulilasiin. Jos viesti ei auta, ilmoittakaa autopaikan numero ja virheellisesti pysäköidyn auton rekisterinumero isännöitsijälle sähköpostiosoitteeseen isannointi@nosteisannointi.fi.

Mitä jos palovaroitin piippaa turhaan?

Jos palovaroittimet ovat paristokäyttöisiä

Paristokäyttöisen palovaroittimen hankinnasta, asennuksesta ja patterinvaihdosta vastaa asukas. Tarvittaessa voitte pyytää maksullista apua taloyhtiönne huoltoyhtiöltä. Taloyhtiönne huoltoyhtiön yhteystiedot löydätte taloyhtiönne ilmoitustaululta.

Jos palovaroittimet ovat verkkovirtaan kytkettyjä

Kun palovaroittimet ovat verkkovirtaan kytkettyjä ja asennettu taloyhtiön toimesta, on huoltovastuu taloyhtiöllä. Tässä tilanteessa ottakaa yhteys huoltoyhtiöön ja pyytäkää huoltoa vaihtamaan varavirtaparisto. Taloyhtiönne huoltoyhtiön yhteystiedot löydätte taloyhtiönne ilmoitustaululta.

Mitä tehdä, kun hana tai muu vesikaluste vuotaa?

Ilmoittakaa vuodosta pikimmiten huoltoyhtiölle. Kertokaa huollolle, saako huoneistoon mennä yleisavaimella ja onko kotieläimiä vastassa. Taloyhtiönne huoltoyhtiön yhteystiedot löydätte taloyhtiönne ilmoitustaululta.

Kuka vastaa hiekoituksesta liukkailla keleillä?

Huoltoyhtiö vastaa hiekoituksesta. Jos hiekoitusta ei ole vielä tehty ja huomaatte pihalla liukkautta, ilmoittakaa asiasta suoraan huoltoyhtiölle. Taloyhtiönne huoltoyhtiön yhteystiedot löydätte taloyhtiönne ilmoitustaululta.

Mikäli taloyhtiöllänne ei ole huoltoyhtiötä, hiekoitukset hoidetaan pääsääntöisesti talkoovuorolistojen mukaisesti osakkaiden toimesta.

Mikäli käytäntö on teille epäselvä olkaa yhteydessä isännöintiin sähköpostiosoitteeseen isannointi@nosteisannointi.fi.

Kuinka varaan saunavuoron ja autopaikan?

Autopaikan ja saunavuoron varausasioissa voitte olla yhteydessä kiinteistösihteeriin. Lähettäkää viesti saunavuoron tai autopaikan tarpeesta sähköpostilla osoitteeseen isannointi@nosteisannointi.fi.

Kuinka saan nimeni vaihdettua oveen?

Olettehan tehneet muuttoilmoituksenne isännöitsijätoimistolle? Huoltoyhtiö vaihtaa nimen muuttoilmoituksen tietojen mukaisesti.

Tehkää muuttoilmoitus kätevästi netissä Muuttoilmoitus-lomakkeella.

Kuinka toimia, kun naapuri häiritsee?

Tehkää kirjallinen häiriöilmoitus sivuillamme, jotta isännöitsijä voi viedä asiaa eteenpäin. Isännöitsijä ei voi puuttua häiriöön, jollei häiriöilmoitus ole tullut kirjallisena.

Tee häiriöilmoitus netissä Häiriöilmoitus-lomakkeella.

Mitä tehdä, jos netti pätkii tai tv ei toimi?

Ottakaa yhteyttä suoraan taloyhtiön operaattoriin/palveluntarjoajaan. Jos haluatte ottaa uuden nettiyhteyden käyttöön tai olette juuri muuttaneet huoneistoon, tulee internet kytkeä käyttöön palveluntarjoajan kautta.

Mitä tehdä, jos huoneistossa on kylmä?

Asuinhuoneiston suosituslämpötilat ovat oleskelutiloissa 20–21 celsiusastetta, ja makuuhuoneissa 18–20 celsiusastetta. Lämpötila mitataan oikeaoppisesti reilun metrin korkeudelta lattian pinnasta, ei ulkoseinän tai ikkunoiden läheltä. Jos huoneistossa on selvästi suosituslämpöä kylmempää, ottakaa yhteys huoltoyhtiöön.

Taloyhtiönne huoltoyhtiön yhteystiedot löydätte taloyhtiönne ilmoitustaululta.

Helppoa ja huoletonta asumista ja omistamista.