Asunto Oy Viitaniementie 8 – Isännöitsijän vaihto toi lisää laatua kiinteistön ylläpitoon

Viitaniementie 8:lla oli isännöitsijän vaihto edessään, kun taloyhtiö siirtyi Noste Isännöinnin asiakkaaksi vuonna 2015 yrityskaupan kautta. Taloyhtiön hallituksen näkökulmasta kriittisintä muutoksessa oli itse isännöitsijöiden ammattitaito. Luotettavat ja taitavat tekijät ovatkin isännöintitoimiston suurin arvo, Viitaniementie 8:n taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Juha Lahtinen arvioi.

Asunto Oy Viitaniementie 8 on vuonna 1964 rakennettu 34 asunnon kiinteistö. Taloyhtiöstä tuli Noste Isännöinnin asiakas vuonna 2015 tapahtuneen yritysfuusion kautta. 

Isännöitsijän vaihto sujui ongelmitta tiiviin yhteistyön ansiosta

Palveluntarjoajan vaihtamisessa on aina omat riskinsä. Viitaniementie 8:n siirtyminen Noste Isännöinnin asiakkaaksi sujui kuitenkin ongelmitta Nosteen henkilöstön ja edeltävän isännöitsijän tiiviin yhteistyön ansiosta. Aiempi isännöitsijä ja Nosteen Marko Räikkönen olivat hetken aikaa puikoissa yhtä aikaa, ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Juha Lahtinen havaitsi laadun jopa parantuvan.

– Jos isännöitsijä ei olisi heti vaihdon jälkeen miellyttänyt, olisimme vaihtaneet toimistoa heti. Marko vaikutti jämäkältä heti alusta lähtien, toteaa kiinteistössä jo vuodesta 1988 asunut Lahtinen.

Vanhassa, vuonna 1964 rakennetussa talossa on luonnollisesti edessä isoja remontteja. Paraikaa kiinteistössä kunnostetaan parvekkeita. Lahtinen toteaa, että Noste hoitaa projektinjohtamisen hyvin ja nostaa esille isännöitsijän tärkeimpiä ominaisuuksista: kiitosta saavat erityisesti Räikkösen ihmissuhdetaidot ja hyvä asiakaspalvelu.

– Hyvä isännöitsijä on rauhallinen eikä väheksy ihmisiä, Lahtinen kiittää.

Tekemisen laatu puhuu puolestaan

Taannoin taloyhtiön hallitus kilpailutti isännöintitoimistoja, mutta muut isännöintitoimistot eivät vakuuttaneet. Yhtä kattavaa ja laadukasta palvelua ei muualta saa.

– Emme halua, että isännöinnin taso laskee. Monella isännöitsijällä on aivan liian monta taloa yhtä isännöitsijää kohti, eikä heillä ole aikaa perehtyä syvällisesti kiinteistöihin. Sen paremmin ei voi isännöintiä hoitaa kuin Marko, Lahtinen toteaa.

Asukkaat ovat usein suoraan isännöitsijään ja huoltomieheen yhteydessä. Huoltomiehen ja isännöitsijän välillä onkin hyvin tiivis yhteistyö, ja sähköposteja vaihdetaan harva se päivä myös hallituksen puheenjohtajan kanssa.

Isännöitsijän laaja kokemus ja näkemys vakuuttavat

Lahtinen arvostaa Nosteen isännöitsijöiden vankkaan kokemukseen perustuvaa näkemystä kiinteistöjen hoitamisesta. Isännöitsijätoimiston laajan tietotaidon ansiosta osaamista on myös oikeudellisten asioiden hoitoon, ja Räikkönen onkin ollut aktiivisesti apuna myös esimerkiksi käräjillä riita-asioissa.

– Kyllä suosittelisin Nostetta! Isännöinti henkilöityy paljolti isännöitsijän persoonaan, joten ammattitaitoiset tekijät ovat toimiston suurin arvo, Lahtinen arvioi.

Helppoa ja huoletonta asumista ja omistamista.