Asunto Oy Toururanta – Onnistunut hissiremontti toi sujuvuutta senioriasukkaiden arkeen

Kun asukkaiden liikkumisessa on rajoitteita, asettaa se kiinteistölle erityisiä vaatimuksia. Osaava isännöinti tietää kuinka vastata haasteisiin, ja isännöitsijän tietotaito voi säästää jopa kymmeniä tuhansia esimerkiksi hissiremontin kuluista. Näin kävi Asunto Oy Toururannassa, jossa tavallista laajempi hissiremontti toteutettiin Noste Isännöinnin johdolla.

Asunto Oy Toururanta on vuonna 1982 rakennettu 40 asunnon kiinteistö. Taloyhtiöllä on Noste Isännöinnin kanssa pitkä yhteistyö takana jo 20 vuoden ajalta – Nosteen asiakas taloyhtiö on ollut jo vuodesta 2000 alkaen.

Ratkaisuja senioriasujien asumismukavuuteen

Asunto Oy Toururannan taloyhtiön puheenjohtaja Seppo Moisala on asunut vaimonsa kanssa kiinteistössä noin seitsemän vuotta. Asuntoa etsittäessä huoneiston kriteerinä oli mahdollisuus asua sujuvasti myös vanhemmalla iällä. Taloyhtiössä asuukin paljon vanhempaa väkeä, joille portaissa liikkuminen on vaikeaa, joten toimiva hissi on kiinteistölle tärkeä.

Kun hissiremontti tuli ajankohtaiseksi vuonna 2019, haluttiin puuttua asukkaita vaivanneeseen pulmaan: hissi ei kulkenut ylimpään kerrokseen asti, ja ylimmässä kerroksessa sijaitsevat kerhotilat olivat liikuntarajoitteisille hankalasti saavutettavissa. Niinpä päätettiin tehdä tavallista laajempi remontti, jossa hissin korkeutta nostettiin kerroksella.

Hissiremontin yhteydessä tehtiin muutostöitä myös pihalle ja muun muassa leikkipaikka siirrettiin turvalliselle alueelle niin, että huolto- ja kotipalveluautojen parkkipaikka saatiin ovien lähettyville pihalla leikkivät lapset huomioon ottaen. Kiinteistön ulko-oviin puolestaan asennettiin koodilla avattavat sähkötoimiset lukot, ja vuoden 2020 syksyllä uusitaan pääsisäänkäyntien ovet. Energiatehokkuuden lisäksi on tärkeää, että sisäänkäynti onnistuu myös rollaattorin kanssa kulkevilta sujuvasti.

Isännöitsijän tietotaidolla hissiremontti toteutettiin kymmeniä tuhansia edullisemmin

– Isännöitsijältämme Jaanalta (Hokkanen) tuli idea olla yhteydessä Araan ja Jyväskylän kaupunkiin, jotka tukevat iäkkäiden asuntojen korjaamista. Jaana teki anomukset ja kilpailutti hissifirmat. Päästiin tässä hyvään saumaan, ja taloyhtiö säästi remonttikuluissa kymmeniä tuhansia, Moisala kertoo.

Myös itse remontti kulki sujuvasti. Isännöitsijä oli mukana taloyhtiön kokouksissa informoimassa asiakkaita remontista, ja vaikka osa kiinteistön asukkaista ei heti innostunut hissiremontista, ei poikkipuolisia sanoja ole kuulunut jälkikäteen.

– Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä – hissin nopeuskin tuplaantui! Moisala iloitsee.

Osaamista isoissakin remonteissa ja ongelmatilanteissa

Yhteistyö Noste Isännöinnin kanssa on tuonut kiinteistölle taloudellista säästöä, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Moisala toteaa, että Nosteelta löytyy rakennusalan kokemusta ja isännöintitoimisto on isommissakin remonteissa hyvä kumppani. Energiatehokkuuskin otetaan kaikissa toimenpiteissä huomioon.

Myös ongelmatilanteissa isännöitsijä on apuna. Aikoinaan taloyhtiö koki ilkivaltaa, ja pyykinpesutilasta oli varastettu jakkara, luutut ja lattianpesuletku. Lisäksi kiinteistön neljä ovea oli rikottu.

– Jaana hoiteli vakuutusyhtiön suuntaan kaikki kuntoon ja tilasi korjaajan. Hän on toiminut isännöitsijänä tietävästi sekä asiantuntevasti ja kehittää jatkuvasti osaamistaan. Voi sanoa, että hän on sisäistänyt kohteen itselleen, Moisala kertoo.

Entä suosittelisiko Moisala Noste Isännöintiä muillekin?

Kiinteistöliiton kyselyssä taisin jo sähköpostilla sanoa, että suosittelisin, Moisala vastaa aikailematta.

Helppoa ja huoletonta asumista ja omistamista.

isännöitsijä ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

Asunto Oy Jyväskylän Gummeruksenkatu 7 – Isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus on tiivis työtiimi

Pitkä yhteistyö on luonut vankan luottamuksen isännöitsijätoimiston ja taloyhtiön välille – vuosien saatossa yhdessä on tehty monta suurta projektia onnistuneesti.

noste isännöinsti isännöitsijän vaihto

Asunto Oy Viitaniementie 8 – Isännöitsijän vaihto toi lisää laatua kiinteistön ylläpitoon

Taloyhtiön hallituksen näkökulmasta kriittisintä isännöitsijän vaihdossa on itse isännöitsijöiden ammattitaito.

Kun isännöintitoimisto vaihtuu, on isännöitsijän tärkeää perehtyä uuteen kohteeseen syvällisesti niin teknisesti kuin hallinnollisesti.

Asunto Oy Jyväskylän Helokantalot – Isännöintitoimiston vaihto toi tuhansien säästöjä taloyhtiön sopimuksiin

Kun isännöintitoimisto vaihtuu, on isännöitsijän tärkeää perehtyä uuteen kohteeseen syvällisesti niin teknisesti kuin hallinnollisesti.