Asunto Oy Jyväskylän Gummeruksenkatu 7 – Isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus on tiivis työtiimi

Noste Isännöinti on toiminut kaksi vuosikymmentä Asunto Oy Jyväskylän Gummeruksenkatu 7:n isännöitsijänä, ja vuosien saatossa yhdessä on tehty monta suurta projektia onnistuneesti. Pitkä yhteistyö on luonut vankan luottamuksen isännöitsijätoimiston ja taloyhtiön välille. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Jalkanen kiittää erityisesti isännöitsijätoimiston monipuolista ja luotettavaa osaamista.

Asunto Oy Jyväskylän Gummeruksenkatu 7 on vuonna 1965 rakennettu 51 asunnon ja 5 liike- ja toimistotilan kiinteistö, johon kuuluu 21 autotallipaikkaa ja liki 1 000 m2 vuokrattavia toimitiloja. Taloyhtiön ja Noste Isännöinnin yhteistyö on kestänyt jo lähes 20 vuotta. 

 Asiantuntijoiden rooli on suuri vaativissa hankkeissa

Asunto Oy Gummeruksenkatu 7:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jalkanen on tehnyt yhteistyötä Noste Isännöinnin kanssa jo 15 vuotta, ja isännöitsijä Pasi Vanhaisen kanssa on luotsattu niin pieniä kuin suuriakin hankkeita yli kymmenen vuoden ajan.

– Hänen kanssaan on hoidettu projektit valmiiksi onnistuneesti ja kunnialla. Vaativissa hankkeissa, kuten linjasaneerauksessa, isännöitsijä ja valittujen asiantuntijoiden rooli on suuri, koska hallituksella itsellään ei ole kaikkea asiantuntemusta. Esimerkiksi 10 vuotta sitten tehty perinteinen linjasaneeraus oli tällainen varsin opettavainen hanke, Jalkanen kertoo.

– Isännöitsijä valmisteli tämän projektin taloyhtiön osakkaille ja koordinoi sen eri vaiheet sujuviksi. Urakoita kilpailutettaessa isännöitsijällä oli tiedossa hyviä urakoitsijoita, joista löydettiin hyvään hinta-laatusuhteeseen yltävä tekijä. Tähän hyvän tuen antoi Pasin rakennusinsinöörin tausta.

Jalkanen kiittää isännöitsijää myös hyvästä viestinnästä ja ihmisten ymmärtämisestä. Isoissa muutoksissa esille nousee huolia ja kysymyksiä, joihin tulee vastata aktiivisesti ja perustellusti, jotta osakkaat ja asukkaat voivat olla tyytyväisiä.

Hyvin huolletusta kiinteistöstä kysellään aika ajoin vapaita huoneistoja. Talon kiitelty erikoisuus on sisäpiha, jonka suunnitteluun myös isännöitsijä osallistui. Sisäpihalla on viheraluetta ja lasten leikkipaikka keinuineen ja liukumäkineen. Silloin tällöin pihalla vietetään myös asukkaiden yhteisiä tai omia tilaisuuksiaan.

Isännöitsijä pitää paitsi rakennuksen, myös kiinteistön talouden kunnossa

Gummeruksenkatu 7:n kiinteistö sijaitsee Kirkkopuiston laidalla entisen apteekin paikalla. Ehkä siksi kiinteistöön aluksi asettui useita lääkärinvastaanottoja sekä vuorineuvos Juhani Heinonen, joka asui ylimmässä kerroksessa. Hän oli sähköliikkeenjohtajana erittäin vaativa, ja perimätiedon mukaan työmaan sähköasentajilla piti olla valkoiset hanskat.

– Tavoitteena on yhä pitää rakennus hyvässä kunnossa ja vaalia sen kiintoisaa historiaa. Oma painotukseni hallituksen puheenjohtajana on saada taloyhtiö toimimaan niin, että siinä asuminen on viihtyisää, turvallista ja taloudellista, kuvailee Jalkanen.

Isännöitsijä on esitellyt hyviä ratkaisuja kiinteistön ylläpidossa. Esimerkiksi vakuutusten kilpailuttaminen toi taloyhtiölle säästöjä. Talouden pidossa otetaan huomioon asukkaiden resurssit ja tarpeet, jotta asumiskustannukset pysyvät kohtuullisina. Kiinteistöllä on hyvä suunnitteluvalmius, ja sopivat kassavarat turvaavat nopeankin toiminnan.

– Kun huolehditaan siitä, että hallituksella on asunto-osakeyhtiön luottamus ja asiantuntijat hoitamassa asioita, niin silloin hallituksen työ on aika helppoa, Jalkanen toteaa.

Riittävän iso toimisto hoitamaan kaiken tarvittavan

– Sanoisin tiivistäen, että Noste Isännöinnin toiminta on luotettavaa, osaavaa, monipuolista ja oikea-aikaista, Jalkanen arvioi.

Pitkä yhteistyö on sujunut mutkitta. Noste Isännöinti saa Jalkasen kiitokset erityisesti siitä, että kaikki tarvittavat palvelut saa sujuvasti ja varmasti yhdeltä ovelta. Varsinaisen ylläpidon lisäksi Noste hoitaa itse laskutukset, kirjanpidon ja asiat viranomaisten kanssa.

– Isännöitsijää ei tarvitse muistutella eikä houkutella. Yhteistyö toimii kuin ajatus.

Helppoa ja huoletonta asumista ja omistamista.